Descripció de la Pàgina principal

dimecres, 28 de maig del 2014

L'heroi perdut de Rick Riordan

En Jason té un problema: no es recorda de res. De cop s'ha despertat en un autobús escolar ple de nois i noies que van d'excursió. Pel que sembla, la seva nòvia es diu Piper i el seu millor amic, Leo. Però com ha arribat fins aquí, en Jason? I on és "aquí", exactament? En Jason no sap res de res, només que les coses no van bé. La Piper té un secret. El seu pare, un actor famós, fa tres dies que ha desaparegut, i ella està segura que es troba en perill perquè el veu en somnis; bé, més aviat en un malson terrible que ella no és capaç d'entendre. Com tampoc és capaç d'entendre per què de cop el seu nòvio no la reconeix! Després d'una sobtada tempesta apareixen unes criatures estranyes que s'emporten els tres amics a un lloc anomenat Campament Mestís. En Leo té una obsessió amb les eines. Quan veu que la seva habitació del campament està plena d'eines elèctriques i peces mecàniques, se sent com a casa. Però és molt estrany, tot plegat; tothom parla d'una maledicció i de la desaparició d'alguns campistes. I el més estrany és que la gent d'aquell lloc insisteix que cada un d'ells està relacionat amb un déu. Això pot tenir a veure amb l'amnèsia d'en Jason? O amb el fet que en Leo segueixi veient fantasmes?.

I la sessió amb la mOn:

L’HEROI PERDUT
Rick Riodan

Amb L’Heroi Perdut, teníem  un gran  repte:  508 planes !!!   Carregades d’acció, humor, suspens i misteri... però hi havia una primera  pregunta obligada: quin és el  vostre últim record d’aquesta aventura que ens presenta Rick Riodan?

Una vegada ens hem relaxat i hem pogut veure el punt on es trobava cadascú dels lectors/es, el club ha  engegat motors.

En Jason, la Piper i en Leo, els protagonistes, passen de ser uns adol·lescents anònims que estan d’excursió, a ser portats a un campament mestís i descobrir que són semidéus . Els tres, tenen la  missió de salvar a Hera  que està empresonada i aquest fet fa trontollar els fonaments del món... i en un temps rècord!:  fins a la posta de sol del solstici.
Hem obert el llibre per les darreres planes, on hi trobem el llistat de Déus que apareixen a L’Heroi Perdut.

Afrodita, la mare de Piper:  Deessa grega de l’amor i la bellesa. Es va casar amb Hefest, però estimava Ares, el deu de la Guerra. Nom Romà: Venus.

Hefest, pare de Leo :  el déu grec del foc i del treball dels ferrers, fill de Zeus i Hera, casat amb Afrodita. Nom romà : vulcà.

Zeus, pare de Jason : Déu  grec del cel i rei dels Déus . Nom romà : Júpiter.

I hem alçat la tapa de la capsa de Pandora i la tertúlia s’ha omplert de mites, divinitats gregues i romanes,  arbres genealògics, misteris del món, Déus, Herois, gegants, titans, l’Olimp, humans i mortals.

La proposta ha estat crear un nou semidéu, amb uns ninots “ los titanes de la lucha” (lluitadors mexicans de lluita lliure) han hagut d’inventar una petita historieta amb lògica. Així doncs, amb llibres com el Diccionario Ilustrado de Mitologia, 16 Dioses y Heroes mitológicos, Mitologies... i d’altres que han pogut buscar a la biblioteca, han cuinat i creat el seu plat.

Coneixeu  el Déu Atidó?  És fill d’Artemis, deessa grega de la caça i de la lluna i Poseidó, Déu grec del mar. Aquest nou Déu té el poder de guanyar totes les guerres i donar poder als seus aliats.

I a  Nequiles ? Semidéu que domina l’aigua i la lluita. Fill d’una nedadora professional  i Neptú.

Atenció amb Picafort : semidéu molt petit però té una força increïble.  Té la capacitat d’immobilitzar l’enemic amb la seva mirada terrorífica.  El seu pare és en Pan, el déu grec d’allò feréstec.

Com podeu veure l’Heroi Perdut ens ha fet gaudir d’un matí de jugar amb la mitologia, buscar, investigar, dubtar, riure i crear. 

Aquí l'enllaç a les fotos de la sessió: Herois
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada