Descripció de la Pàgina principal

dilluns, 8 d’abril del 2013

BIBLIO.LAROCA CELEBRA EL SEU DESÈ ANIVERSARI



Biblio.laroca es va inaugurar a l’abril del 2003 i des de llavors el seu recorregut ha estat molt intens i dinàmic. El servei ha anat evolucionant i creixent per tal d’adaptar-se a les necessitats dels seus usuaris, protagonitzant diverses ampliacions d’espais, horaris i serveis.

 Actualment el servei posa a disposició de l’usuari 900 m2 d’espai vertebrat en 4 zones diferents. Oferta 40 hores setmanals d’obertura al públic i una amplia oferta de serveis que integren: informació, consulta, préstec, ofimàtica, connexió wi-fi, internet, informació local, formació d’usuaris, racó de pares, aula d’estudi, serveis específics a escoles, racó del lector i una amplia varietat d’activitats culturals i de foment de lectura (hores del conte, tertúlies literàries, clubs de lectura juvenils, tallers familiars, xerrades, exposicions, espectacles familiars, presentacions, hores del conte en anglès, concerts i un llarg etc ...). Biblio.laroca també s’ha especialitzat en “Prehistòria al Vallès Oriental” en clara sintonia amb el producte cultural “parc Arqueològic la Roca del Vallès”.

Esdevé un servei de proximitat molt utilitzat per la població del municipi. Al llarg d’aquest 10 anys de servei l’han visitat 560.000 usuaris, el que representa una mitjana de 55.500 visites mensuals i de 225 visites diàries. S’ha realitzat més 225.000 préstecs,  25.000 préstecs anuals. A remarcar que des del 2009 es superen cada any les 60.000 visites i els 30.000 préstecs. Cada any es connecten 5.000 usuaris a internet i 4.000 al servei de wi-fi. S’oferten una mitjana de 70 activitats culturals a les que assisteixen unes 4.500 persones de forma anual.

El 43 % de la població del municipi s’ha fet el carnet d’usuari per poder accedir de forma gratuïta a tots els serveis que la biblioteca municipal ofereix.

Biblio.laroca iniciarà els actes de celebració amb una exposició fotogràfica de creació pròpia que recollirà en imatges el que han estat aquests 10 anys de recorregut. El mes d’abril recollirà la major part d’actes de celebració que integrarà: un taller conte especial aniversari, dues xerrades amb escriptors (Sílvia Alcàntara), dos clubs de lectura, una hora del conte en anglès, un taller de lectura per al públic infantil, un espectacle de teatre familiar i el lliurament de premis del concurs de punts de llibre de la biblioteca. Al llarg de l’any biblio.laroca continuarà organitzant activitats culturals que inclouran activitats per commemorar una data tan significativa.

Biblio.laroca us oferta tot un seguit de diferents activitats que es portaran a terme al llarg del mes d'abril:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada