Descripció de la Pàgina principal

dimarts, 24 d’abril del 2012

L'esperit dels gels de Maite Carranza


A la contraportada d'aquest fantàstic llibre llegim: 

Tot comença a Groenlàndia, el país del fred. Una jove anglesa, un capità de vaixell, un esquimal i un esperit dels gels es troben en una nit màgica. L’atzar els empeny a emprendre un viatge fascinant mentre fugen d’un antropòleg obsedit a capturar éssers mítics per convertir-los en peces de museu. L’Otilia, el jove Anarfiq i en D. J. s’embarquen sense saber-ho en una aventura perillosa, romàntica, i de vegades humorística, que els portarà més enllà de l’Àrtic, fins a l’Amazònia… .
A la nostra Tertúlia Literària Juvenil la mOn, la moderadora, els hi va proposar un joc didàctic el resultat del qual va ser:

Desprès de donar la benvinguda a les noies i el noi de la tertúlia el primer comentari va ser que aquest llibre, L'Esperit dels Gels, no té la xixa ni ha despertat l'aaiiii, l'uuiii o el oooohhh! dels lectors/es com ho va fer LA GRAMÀTICA DEL AMOR de la Rocio Carmona.

En la foto que us adjuntem es veuen els ingredients finals que han quedat una vegada hem fet l'esporga de totes les característiques i temes de què tracta el llibre.




He donat a triar un paperet de color diferent a cada participant, en cadascun dels retalls hi podien llegir ingredients que han de tenir els llibres per ser atractius: uns de genèrics i altres particulars de l'Esperit dels gels. No podien llegir el contingut que li havia tocat a cadascú fins que la conductora de la tertúlia els donés la paraula. Un cop donada i llegit en veu alta el contingut del retall de paper, cada contertulià havia de pronunciar-se respecte del missatge que li havia tocat. Si el llibre tenia aquest ingredient, defensar-lo.  Si per ells o elles aquest tema no es tractava en el relat, estripar-lo i en el cas que fos un tema o aspecte que tenia un pes relatiu dins de la novel·la, trencar-lo un xic.

Del  grapat inicial de paperets entre els que hi havia els termes: Humor. Aventura. Intriga. Casualitat. Perill. Romanticisme. Atzar. Egoisme. Amor. Sorpresa. Amistat. Venjança. Fenomens sobrenaturals. Altres civilitzacions. Lent i pesat.
Han triat, decidit i argumentat que L'ESPERIT DELS GELS es un llibre lent i un xic pesat en el que hi ha dosis d'amor, la història de l'Otil.lia i en J.N, moltes aventures que els  porten a viatjar de l'Artic a l`Amazonia i a descobrir altres civilitzacions, amb una pinzellada de fenomens sobrenaturals, venjança i egisme.... gotetes de sorpresa.


Aquí teniu un enllaç a les fotos de la sessió: ESPERIT DELS GELS
Desprès han escrit la seva propia historia.
Us les deixo:


mOn





2 comentaris:

  1. M'ha agradat el llibre perquè m'ha fet viure aventures extraordinàries i màgiques. El fet de viure amb aventures màgiques m'ha fet treure tota la imaginació,perquè a la vegada que llegia, m'imaginava la història des del meu punt de vista. A més la tertúlia va ser molt original i recomano que participeu l'any que bé al club lector.
    Gal·la Masclans i Cruz

    ResponElimina
  2. M'ha agradat el llibre ,és de aventures i màgia. També em va agradar molt la tertúlia va ser molt original perque cadascú deia lo que pensava del llibre i les seves opinions etc... ús recumano que participeu al clup lector. Anna Randos Lucas.

    ResponElimina