Descripció de la Pàgina principal

dimarts, 29 de setembre del 2015

Recomanem... No em ratllis de Flavia Company

Aquest és un llibre amb 91 històries breus. 91 relats curts molt frescos, divertits i entenedors, plens de sentit de l'humor, que ens sorprenen pel fet que cada petita història resulta insòlita i sorprenent, tal com correspon al gènere.

Què faries si la tieta es dediqués a escalfar cadires? i si un company de classe et deixés la cara com un mapa per ajudar-te a aprovar un examen? T'han xiulat mai les orelles? T'ha tocat mai rompre el gel?

Llegeix aquests microrelats. Emporta't el llibre allí on vagis i passa-tho bé! Et faràs un tip de riure amb les peripècies dels alumnes de l'Institut de Fanals.

Un dels microrelats a continuació:

CANVI D’HABITACIÓ


Aguantar la paret: esperar, algú, el nòvio o la nòvia al carrer.

A cap dels sis germans de l’Alba no els havia agradat aquella casa de tres plantes, vella i atrotinada, que havien comprat els pares. Pensaven que estaria plena de fantasmes. L’Alba, en canvi, no creia en fantasmes i estava entusiasmada perquè finalment tindria una habitació per a ella sola.

   El primer cop va ser a la tarda, mentre estudiava, i va pensar que eren crits dels germans o de la tele. La segona vegada estava a punt de quedar-se adormida i va ser un suau xiuxiueig. Va intentar no fer cas. La tercera vegada ja no en va tenir cap dubte, perquè la va cridar pel nom. Era un diumenge al matí, quan encara era al llit: “Hola Alba, no t’espantis, sóc la paret.” La paret? Com podia ser la paret? S’estava tornant boja? Es va posar a escoltar música a tot volum amb els auriculars. Però la paret ho va tornar a intentar al vespre. “Fa segles que no aconsegueixo que ningú em senti. Tu sí que pots. És un miracle.” L’Alba no gosava moure’s. Va tenir clar, però, que no tenia ganes de sentir parlar una paret, de manera que, tot i que li resultava estrany adreçar-s’hi, li va contestar: “No vull que em parlis, o sigui que fes el favor de callar.” La paret, però, no va obeir, i cada dia, fos l’hora que fos, mentre l’Alba era a l’habitació, li llegia trossos d’avorrits llibres d’història o de geografia.

   Els pares es van sorprendre molt quan l’Alba els va demanar de tornar a compartir habitació, i més encara quan els va dir que era perquè no tenia ganes d’aguantar la paret. L’únic que ho va entendre va ser el seu germà Joan, que, somrient, va saber que ara seria ell qui es quedaria amb l’habitació de l’Alba. El sistema d’altaveus del joc d’espies havia funcionat a la perfecció.
Flavia Company
No em ratllis. 91 microrelats (Cruïlla,  2013)

Si en vols més a continuació et deixem un enllaç a les primeres pàgines del llibre

dijous, 24 de setembre del 2015

Las maletas encantadas de Joan Manuel Gisbert


La musaranya aquest matí s’ha llevat amb bon peu i camina entre l’herba alta i fresca del bosc. Renoueja contenta, despistada i alegre pels caminois i quan menys s’ho espera veu una ombra; un embalum que reposa al costat d’uns matolls. S’hi apropa a poc a poc... fins que descobreix que es tracta d’una maleta.

Una misteriosa maleta de cuir enorme! Què hi fa enmig del bosc? Que deu amagar en el seu interior? Els animals del bosc es reuneixen i comencen, un per un, a imaginar... La podran obrir i descobrir el que conté? S’ho podran quedar? I el més important: els hi canviarà la vida un cop ho descobreixin?

I vosaltres... què penseu?
Doncs si ho voleu saber... només heu de llegir la història.

Un conte màgic que, a mode de faula, tracta temes com l’amistat, l'egoisme, les relacions personals i tot embolcallat amb un llenguatge poètic i ple de matisos, encara que senzill, que resulta un regal per als sentits. Tampoc queden enrere les delicades il·lustracions de Mònica Calvo que tan bé acompanyen tota la narració.

Per si voleu saber més sobre l’autor o la il·lustradora aquí teniu un enllaç a les seves pàgines:



dimarts, 22 de setembre del 2015

"Viu la lectura" amb El cas harry Quebert de Joël Dicker

Aquest mes de setembre comencem de nou amb el "Viu la Lectura"; la tertúlia literària que Biblio.laroca organitza de forma mensual. 



L'activitat consisteix en el comentari, intercanvi d'idees i opinions sobre el considerat com a millor llibre de l'any pels lectors: El cas Harry Quebert, de Joël Dicker. Un Thriller de 700 pàgines del tot addictiu. La sessió serà moderada i conduïda per Alícia Gili, autora de llibres com: Iskander, un viatge a la màgia dels llibres (Premi Ciutat de Lleida 2006); El camí del Bandama Vermell (Premi Columna Jove, 2010) i dinamitzadora cultural i lectora.



A continuació teniu la guia per aquells que vulgueu més informació.

Tot és una mentida 1















Tot és una mentida 2







dijous, 17 de setembre del 2015

ESPECIAL ROALD DAHL I LA FÀBRICA DE CONTES

Especial Roald Dahl i la fàbrica de contes

 

Descobreix l’humor, la màgia i la dolçor de Roald Dahl, l'autor d'històries tan màgiques com "Charlie i la fàbrica de xocolata", "Matilda" i un munt de contes més que pots trobar a la biblioteca. Per recordar aquest aniversari, al portal infantil Gènius  la Diputació de Barcelona ha preparat un especial on podràs descobrir molts secrets d'aquest autor anglès.
A l'especial podràs conèixer personatges esperpèntics com els antipàtics Culdolla, o els exòtics Umpa Lumpa i d'altres de ben dolços com la Matilda o en Charlie Bucket. També trobaràs activitats i jocs que et capficaran en les seves històries més divertides.

Entra a l'especial i descobreix quin és l'ingredient predilecte d'aquest autor tan llaminer! 

Especial Roald Dahl  http://genius.diba.cat/roald-dahl